Tárhelyszakértő

Milliárdokat tol egészüségügyi felhőjébe az IBM

2016. február 20. - Lampyris Noc

31129328_m.jpg

A felhő a jövő, és persze az egészségügyben is nagy pénz van - valószínűleg ez motiválta az IBM-et akkor, amikor 2,6 milliárd megvette a Truven Health Analytics-et.

A sokszínű óriás ezzel ismét bebizonyította, hogy nem viccel, amikor vakon megbízik valamiben.

Az IBM és az egészségügy

Az óriáscég Watson Health néven hozta létre két évvel ezelőtt egészségügyi üzletágát, ráadásul mindezt saját felhőszolgáltatásuk egyik alapjának szánták. 

Az IBM ehhez kívülről vásárolt ügyfélkört, adatbázist és kompetenciát, így került hozzájuk a Merge Healthcare, az Explorys vagy épp a Phytel.

... és persze a Truven Health Analytics, potom 2,6 milliárdért, amiért az IBM lecsippenti magának a beolvasztott vállalat ügyfélkörét és alkalmazottait.

300 millió páciens

A végeredmény: két és félezer alkalmazott került be az IBM-hez, és az egészségügyi divízió már 300 millió páciens adatait kezeli a most megszerzett 215 milliónak köszönhetően.

A Truven ugyanis kétségkívül a legnagyobb felhős szolgáltató volt az amerikai piacon, amit annak is köszönhetett, hogy komplex szolgáltatásaival lefedte a szektor igényeit.

Mit akar az IBM?

Nos, egyértelműen piacvezető akar lenni az egészségügyi piac felhőszolgáltatása terén.

Hogy ez miért jó? Nos, leginkább azért, mert a vállalat így bevétellel jól mérhető információhalmazhoz, sőt egyre hasznosabb adatokhoz juthat, amikkel kapcsolatban persze felmerülnek az aggályok.

Ezeket a félelmeket az IBM természetesen igyekszik lecsillapítani, és mindig kihangsúlyozzák, hogy megfelelnek a törvényi előírásoknak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarhelyszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr278406498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása