Tárhelyszakértő

Új szereplő az ingyenes big data szolgáltatók között

2016. február 17. - Lampyris Noc

29331019_m.jpg

100-szor jobb teljesítményt és ingyenességet ígér az Apache Arrow nevű big data projekt, amelynek igencsak hivalkodó célja az, hogy a konkurensek szomorúságára forradalmasítsa a területet.

A frissen bejelentett rendszer rengeteg finomságot takar, és a minőségre a brutális fejlesztői háttér miatt nem lehet panaszunk.

Nagyok közé lépne

A Hadoop, a Spark és a Kafka már így is komoly mértékben befolyásolta a big data világát, és ha ők nem lennének elegek, most úgy tűnik, hogy felbukkant a horizonton egy újabb érdekes Apache-projekt, az Apache Arrow.

Az Apache Software Alapítvány szerdán jelentette be az indulást, és az már azonnal látszott, hogy a szuperszonikus teljesítményre képes rendszer még sok boldogságot fog okozni felhasználóinak.

Az Apache Drill projektból eredeztethető Arrow az alapítvány szerint 100-szor jobb teljesítményre lesz képes az analitikával kapcsolatos munkaterhelés terén.

Az Apache Arrow előnyei

Anélkül, hogy átvennénk a projekt marketingfelelősének a feladatát, érdemes elmondani, hogy a rendszernek nemcsak a gyorsaság, hanem a rugalmasság is az előnye. Az Arrow elkészítésében a 13 fő nyílt forráskódú rendszer (Calcite, Cassandra, Drill, Hadoop, HBase, Ibis, Impala, Kudu, Pandas, Parquet, Phoenix, Spark és Storm) fejlesztői is részt vettek, szóval számíthatunk a jóra.

A rendszer ráadásul támogatja a complex datát (akár dinamikus sémával) is, és például képes a JSON adat kezelésére, amit az IoT munkaterhelések, naprakész alkalmazások és logfájlok esetében szoktak használni.

Érdemes ellátogatni az oldalra, amit erre a linkre kattintva tehettek meg. A szoftver az Apache Lincese v2.0 alatt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarhelyszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr288399396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása