Tárhelyszakértő

Ingyen zenét akarsz legálisan?

3 módszer, amivel fizetés nélkül hallgathatod a jót!

2015. november 10. - Lampyris Noc

30635905_m.jpg

Ingyen zenéhez hozzájutni manapság már nem éppen könnyű mulatság.

A zeneipar egyre inkább a megszállottabbja lesz a rémtrendi és rémkapitalista zenekölcsönzős iránynak, amikor a havi díj megfizetése után korlátlanul élvezhetjük a dalokat; egészen addig, amíg tart az a bizonyos előfizetés.

Még az Apple is elengedte a "Free on iTunes" kezét, hogy azt felváltsa az Apple Music, amivel persze a bevétel tökéletesen maximalizálható. Ne is beszéljünk a Google Play-ről, ahol a "napi ajánlatot" tették hűvösre.

S ezzel egy időben folyamatosan csökken az ingyenes és jogtisztán hallgatható zenék száma. Csökken, de még vannak lehetőségeink. Érdemes ezeket áttekinteni.

Amazon

Az alábbi linken közel 50 ezer ingyenesen hallgatható zenét találhatunk az Amazon oldalán, és bár ennek nem mindegyike gyöngyszem (van például néhány száz Biblia-felolvasás, bolgár nyelven), de azért akadnak jó számok is.

Ami pedig a legjobb az Amazon ingyenes kínálatában, az az, hogy műfaj, előadó, megjelenési év és pontszám alapján is szűrhetünk.

Hogy mit találunk itt? Country, folk, rock, gospel, pop, rap és hip-hop is akad a palettán, szóval érdemes végigböngészni.

Free Music Archive

Ahogy a neve is mutatja, a Free Music Archive egy ingyenes zenéket összegyűjtő kollekció.

Kiválóan hangzik, ugyanakkor készüljünk fel arra, hogy kevésbé ismert vagy kiadótól független zenészek számait hallgathatjuk. Persze akadnak nagyobb nevek is (Nine Inch Nails, például), és aki szeret kísérletezni, annak igazi aranybánya ez is, akárcsak az Amazon.

A Free Music Archive-ról ráadásul egyszerű a letöltés, és a számok tényleg jó minőségben érhetők el.

Noise Trade

A NoiseTrade egy ötletes platform, ahol zenészek és rajongóik hangolódhatnak egymásra. A zenészek természetesen ezt leginkább ingyenesen elérhető számokkal teszik, cserébe a felhasználók megadják emailcímüket és irányítószámukat.

Az ingyenes és jogtiszta számok szabadon letölthetők, és csak abba kell belemennünk, hogy kapunk pár promóciós célú emailt.

A NoiseTrade zenészei leginkább kiadótól független vagy kevésbé ismert alkotók. Nagyobb előadók általában csak pár számmal vannak jelen, de ez sem lebecsülendő.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarhelyszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr38068804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása