Tárhelyszakértő

10 ingyenes program, amire pécédnek szüksége van

2016. január 04. - Lampyris Noc

15562302_m.jpg

Előttünk az új asztali számítógép (vagy akár egy laptop), és azon gondolkodunk, hogy miket kellene rápakolni ahhoz, hogy az eszközt megfelelően használhassuk.

Hogy az életünk könnyű legyen, de ne érezzük magunkat beszorítva egy Jegyzettömb vagy egy Media Player miatt. És persze a lehető legtöbb dolgot megoldhassuk fillérekből, vagy még inkább ingyen.

Ingyen ugyanis a legjobb...

Windows 10

Nem nevet, nem kuncog, komolyan gondoltuk. Megfelelő operációs rendszer nélkül nehéz dolgozni, és a felhasználók nagyobb részének tökéletesen megfelel a Microsoft terméke.

A jogtiszta Windows 7/8 operációs rendszerrel rendelkezők pedig ingyenesen tölthetik le a 10-es verziót

Egy kiváló böngésző

Persze, ott van alapból a Microsoft megoldása (régen az IE, manapság az Edge), de az igazán profi webszörfölők jobban preferálják a Chrome-ot vagy épp a Firefox-ot.

Mi persze inkább az előbbit ajánljuk, és nemcsak a saját kiváló tapasztalataink miatt, hanem mert több másik szakértő is inkább rá esküszik.

AVG AntiVirus Free

Mert nem árt az sem, ha a gép biztonságban dolgozik a hétköznapok során. Márpedig az internet plusz számítógép kapcsolatrendszerben elég sok a kockázati tényező ahhoz, hogy legalább egy ilyen szoftverrel bevédjük magunkat.

Ninite

A segédprogramot az új számítógép beüzemelésekor használhatjuk ki a leginkább, hiszen a Ninite segítségével hatékonyan automatizálható a különböző szoftverek telepítése.

Használatával az amúgy rendkívül időigényes procedúra jelentősen lerövidíthető.

CCleaner

A CCleaner iszonyú hatékonysággal képes arra, hogy a Windows, az IE, a Firefox és a regisztrációs-adatbázis adatait átvizsgálja és megtisztítsa. Segítségével minden felesleges adattól megszabadulhatunk.

VLC Media Player

Olyan alkalmazást keresünk, amivel szinte minden médiaformátum gond nélkül lejátszható? A VLC-nél nehéz jobbat találni (főleg nem ingyenes terméket), hiszen azzal szinte mindent futtathatunk (nemcsak filmeket és zenéket, de a podcast és a Blu-ray sem ellensége a programnak).

Karácsonykor pedig szép ki Mikulás-sapkát raknak az ikonra.

Sumatra PDF

A kezelhetőséget és a funkcionalitást tekintve az egyik legjobb alkalmazás, amellyel Adobe PDF dokumentumokat lehet megnyitni.

A Sumatra PDF kicsi, és a minimális szolgáltatások miatt viszonylag egyszerű a használata. Nincs állandó frissítés, meg kockázati tényező (szemben az Adobe Readerrel).

Egy jó jelszómenedzser-kezelő

A jelszómenedzser lényegében egy olyan szoftver, amivel nem kell az összes meglévő jelszavunkat megjegyezni, hiszen erről maga az alkalmazás gondoskodik. Nekünk csak egy mesterjelszó kell, amivel magát a menedzsert kezeljük.

Hogy melyiket ajánljuk az ingyenesek közül? Nos, a Dashlane, a LastPass és a KeePass mind remek választás; a döntés ettől a ponttól kezdve lehet szubjektív.

Egy irodai programcsomag

Táblázatkezeléshez és szövegszerkesztéshez nem tudjuk használni a Jegyzettömböt, ezért érdemes beszerezni egy irodai programcsomagot.

Az OpenOffice az egyik legjobb választást kínálja, hiszen szinte mindent tud, amit az Office, cserébe ingyenes és ugyanúgy elérhető magyarul is.

Secunia PSI

A Secunia PSI segítségével könnyedén ellenőrizhetők a számítógépre telepített alkalmazások verziószámai. Ha pedig újabb változatok érhetők el, akkor a szoftver gondoskodik az azonnali letöltésről és frissítésről.

Ti milyen más ingyenes programokat ajánlanátok még?

Ui.: Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tarhelyszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr148236338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása